Zakelijk Risk Management

Ondernemen betekent risico nemen en dat moet ook vooral zo blijven. Risico's die je kent kun je wellicht bewust nemen maar ken jij alle risico's die je loopt? Samen met jou bespreken wij verzekerbare en onverzekerbare risico's en de mogelijkheden om die te ontlopen of verminderen.

Inzicht in uw risico's

Risico's en onzekerheden behoren tot de kern van het ondernemen maar het is belangrijk om goed te weten welke risico's je loopt. Sommige kun je misschien best dragen terwijl je andere absoluut moet zien uit te sluiten of herverzekeren. Samen met jou kijken we naar de bedrijfsactiviteiten, de financiële status en jouw toekomstplannen en proberen daaruit de risico's te distilleren.
In eerste instantie bepalen we samen welke risico's er zijn, hoe groot de kans daarop is en wat de impact zou zijn als het risico zich voordoet.

Omgaan met uw risico's

Vanuit het inzicht in de risico's kunnen nu bewuste keuzes gemaakt worden. Sommige risico's moet je accepteren, andere kun je verkleinen of ontlopen en een deel zal afgewenteld kunnen worden op anderen. Via bijvoorbeeld contracten, algemene voorwaarden en duidelijke interne procedures kan vaak al heel veel leed voorkomen worden. In elk bedrijf blijven er risico's over die je onmogelijk zelf kunt dragen en daarvoor dient een verzekeringsdekking gevonden te worden. Als onafhankelijk adviseur kunnen wij de juiste aanbieder vinden en zorgen we voor een dekking die precies past bij jouw behoefte. Ben jij bereid en in staat om wat meer eigen risico te dragen? Wij vinden het prima zolang dit soort keuzes maar heel bewust vanuit een goed inzicht genomen worden.

De onderneming en de wereld verandert

Als jouw eigen bedrijf niet al verandert dan doet de omgeving dat wel. De markt is continu in beweging en dat geldt ook voor de regelgeving. Risico's die je als starter nog niet kon dragen kunnen nu misschien wel deels zelf gedragen worden. De verplichtingen van werkgevers en daarbij behorende aansprakelijkheden veranderen voortdurend en het is zaak bij de tijd te blijven.
Vanuit de eigen regio kun je bij ons rekenen op doorlopende ondersteuning in het eeuwige proces van risico management voor een onderneming.

Veelgestelde vragen

Wanneer stuurt mijn verzekeraar een schade expert langs?

In beginsel zijn er twee redenen om een expert in te schakelen. Ten eerste gebeurt dit wanneer de schade boven een bepaald bedrag geschat wordt. Dat grensbedrag verschilt per verzekeraar en soort verzekeringen.
Ongeacht het bedrag kan een expert ook ingeschakeld worden bij onduidelijkheid over de schadeoorzaak.

Wanneer kan ik mijn zakelijke polis beëindigen?

De meeste zakelijke polissen kennen een eerste contractstermijn van 3 jaar, voor autopolissen meestal 1 jaar. Na die eerste termijn kan de verzekering dan dagelijks opgezegd worden,
vaak met een opzegtermijn van 30 dagen.
Zowel kortere als langere termijnen kunnen overigens voorkomen. In de polis + voorwaarden vindt u de regels voor uw polis.
» meer veelgestelde vragen.
Bezoekadres:
Patersplein 1
6351 EW Bocholtz

Postadres:
Postbus 20017
6350 AA Bocholtz

Telefoon: 045 - 568 81 00
Telefax : 045 - 568 81 01
E-mail: info@vdlinden.nl

bel ons direct