Woonverzekeringen

Jouw woning en de spullen daarin maken meestal een heel groot deel uit van jouw totale bezittingen. Op een eigen woning drukt meestal ook nog de last van hypotheek. Redenen genoeg om goed na te denken over de risico's die je loopt en de mogelijkheden om die te verzekeren.
Op het moment van schade zijn wij er voor je en zorgen dat je snel geholpen wordt en krijgt waar je recht op hebt.

Zoveel mogelijk verzekeren?

In de afgelopen 15 jaar zijn de mogelijke dekkingen steeds uitgebreider geworden. Men spreekt nu zelfs van all risk-dekkingen en ook buitenshuisdekkingen voor uw inboedel zijn ruim verkrijgbaar. Elke dekking heeft zijn prijs en het is zeker niet zo dat de meest uitgebreide dekking ook voor jou de beste keuze is. Wij helpen je op weg zodat je een bewuste keuze kunt maken voor de juiste dekking bij de juiste aanbieder.

Welke waarde moet ik verzekeren?

Sommige polissen hebben inmiddels geen echte verzekerde waarde meer maar in de meeste gevallen staat er wel een verzekerde waarde op de polis. Om niet teleurgesteld te worden bij schade is het dan wel heel belangrijk om ervoor te zorgen dat dit ook de juiste waarde van de woning of de inboedel is. Wij beschikken over diverse hulpmiddelen om samen met jou de juiste waarde te bepalen en kunnen je ook meteen adviseren over de mogelijkheden om ook voor de toekomst te garanderen dat jouw toekomst actueel blijft.

Wij helpen je bij schade!

Als je een beroep moet doen op een verzekering is het vaak van belang dat snel de juiste acties worden ondernomen en dan ook nog in de juiste volgorde. Onze schadebehandelaars gaan meteen voor je aan de slag en dat leidt tot rust bij jezelf omdat je het heerlijke gevoel hebt dat zaken voor jou geregeld worden. Wij weten de weg in het doolhof van uitsluitingen, insluitingen en kleine lettertjes en je profiteert van onze positie en invloed bij verzekeraars. Wij communiceren namens jou en regelen b.v. een expertise of een directe reparatie. Ondertussen houden wij jou op de hoogte van de voortgang en staan natuurlijk klaar om vragen te beantwoorden.
Onze schadebehandeling wordt al vele jaren ontzettend gewaardeerd door onze klanten, gemiddeld met meer dan een 9!

Veelgestelde vragen

Wat betekent garantie tegen onderverzekering?

Garantie tegen onderverzekering zorgt ervoor dat uw volledige schade vergoed wordt. Onderverzekering betekent namelijk dat de verzekerde som op uw polis lager is dan de werkelijke
waarde van uw woonhuis of inboedel. De garantie zorgt ervoor dat een eventuele onderverzekering voor u geen vervelende gevolgen heeft.
Op uw polis en/of in de polisvoorwaarden ziet u of de garantie in uw geval van toepassing is.

Welke waterschade is verzekerd?

De meeste inboedel- en opstalverzekeringen dekken schade door regenwater dat via het dak uw huis is binnengekomen, waterschade door een gesprongen leiding en waterschade door bijvoorbeeld een gebroken aquarium of een kapot waterbed.
Meer uitgebreide verzekeringen bieden vaak nog extra dekking tegen schade door neerslag die via de begane grond uw huis is binnengestroomd, bijvoorbeeld door verstopping van rioolputten of -buizen.

Wat moet ik als huurder verzekeren?

Als huurder van een woning verzeker je de spullen die jouw eigendom zijn. Uiteraard betreft dat de inboedel en dat zijn dan in principe alle spullen die je als huurder zo weer kunt meenemen uit de woning als je zou
verliezen. Wat echter niet zomaar onder de inboedelverzekering valt is het zogenaamde huurdersbelang: duurzame verbeteringen aan de woning die je als huurder hebt aangebracht.
Die verbetering zijn onlosmakelijk verbonden aan de woning maar zijn wél jouw eigendom. Kleine bedragen zijn vaak automatisch meeverzekerd op een inboedelverzekering maar bij grote bedragen dienen die apart
verzekerd te worden als huurdersbelang. Bij twijfel altijd even vragen!
Afhankelijk van de afspraken met de verhuurder kan ook een glasverzekering een goed idee zijn. Vaak is het glas verzekerd bij de eigenaar van het gebouw maar lang niet altijd.

Wanneer kan ik mijn particuliere polis beëindigen?

De meeste particuliere polissen kennen een eerste contractstermijn van 1 jaar. Na dat eerste jaar kan de verzekering dan dagelijks opgezegd worden, vaak met een opzegtermijn van 30
dagen.
Zowel
kortere als langere termijnen kunnen overigens voorkomen. In de polis + voorwaarden vindt u de regels voor uw polis.
» meer veelgestelde vragen.

Meer informatie

Twijfelt u of uw schade onder een verzekering valt? Neem voor de zekerheid altijd even contact op!
- Drs. Roger van der Linden
Voorkomen is nog altijd beter dan verzekeren!
- Miranda Hodiamont-Lemmens
Op pad in ons grensgebied? Een reisverzekering is dan geen overbodige luxe.
- Jesse Canisius
Bezoekadres:
Patersplein 1
6351 EW Bocholtz

Postadres:
Postbus 20017
6350 AA Bocholtz

Telefoon: 045 - 568 81 00
Telefax : 045 - 568 81 01
E-mail: info@vdlinden.nl

bel ons direct