Mijn pensioen als ondernemer

Dus jij wilt zo graag ondernemer zijn? Dan regel het maar allemaal zelf! Maar wat moet je dan regelen en voor wie? Samen met een onafhankelijk adviseur kun je zelf bewuste keuzes maken rondom jouw pensioen, voor later maar ook voor jouw naasten als er iets met jou zou gebeuren.

Pensioen? Dat komt later wel, of toch niet?

Zeker als je pas gestart bent lijkt jouw pensioen nog heel ver weg.Tijd genoeg om daar nog aan te werken maar het is nooit te vroeg voor inzicht. Bovendien maakt ook de verzorging van jouw naasten deel uit van jouw pensioenplanning en ook dat kun je nooit vroeg genoeg regelen.

Mijn bedrijf is mijn pensioen!

Prima, maar dan is het toch goed om eens door te rekenen hoe luxe dat pensioen kan worden en waar de onzekerheden zitten rondom dat pensioen. Vaak is de bedrijfsopbrengst alleen niet voldoende voor een onbezorgd pensioen en daarom is het goed om tijdig aan de slag te gaan. Natuurlijk maken de opbrengst van het bedrijf of de verkoop van een pand deel uit van de pensioenplanning maar dan wel op basis van volledig inzicht en het maken van bewuste keuzes.

Waar kan ik pensioen opbouwen?

Uiteindelijk kan elk vermogensbestanddeel bijdragen aan jouw pensioenvoorzieningen. Het bedrijf, vastgoed, verzekeringen, beleggingen of een oude sok kunnen allemaal zorgen voor de gewenste bestedingsruimte na pensionering. Voor de verzorging van eventuele nabestaanden is over het algemeen wel een verzekering nodig.
De overheid heeft dan wel vrijwel niets geregeld voor ondernemers maar ze vindt het wel belangrijk dat de ondernemer zelf voorzieningen treft. Daarom worden een aantal oplossingen fiscaal gestimuleerd, zoals lijfrentes, banksparen en pensioenverzekeringen. Wij bekijken met jou welke opties er voor u zijn en hoe die ingezet kunnen worden om uw doelstellingen te bereiken.

Meer informatie

Bezoekadres:
Patersplein 1
6351 EW Bocholtz

Postadres:
Postbus 20017
6350 AA Bocholtz

Telefoon: 045 - 568 81 00
Telefax : 045 - 568 81 01
E-mail: info@vdlinden.nl

bel ons direct