Aansprakelijkheid en recht (gezin)

Schade kan op de gekste manieren ontstaan en vrijwel altijd is daar iemand aansprakelijk voor. Ben je zelf aansprakelijk dan biedt een aansprakelijkheidsverzekering vaak uitkomst. Is een ander aansprakelijk voor jouw schade dan zijn er misschien juridische stappen nodig om de schade vergoed te krijgen. Een rechtsbijstandverzekering kan dan erg welkom zijn. Wij helpen jou om de dekkingen te kiezen die passen bij jouw situatie.

Jouw eigen aansprakelijkheid

Een aansprakelijkheidsverzekering particulier (AVP) is wettelijk niet verplicht ofschoon veel mensen nog spreken over een "WA-verzekering". De W van wettelijk komt echter voort uit de wettelijke aansprakelijkheid die deze verzekering dekt en dus niet uit een wettelijke verzekeringsplicht. Ondanks het ontbreken van die wettelijke plicht vinden wij toch dat echt iedereen een AVP nodig heeft vanwege de grote risico's die deze verzekering afdekt.
Het is wel van belang om goed te kijken of de verzekering goed aansluit op jouw specifieke situatie. Schade veroorzaakt tijdens betaald klussen is standaard bijvoorbeeld uitgesloten maar kan op sommige polissen meeverzekerd worden. Kinderen of huisdieren bij een oppas? In het bezit van een tweede woning? Wij stellen u de juiste vragen zodat u een betere keuze kunt maken!

Iemand anders aansprakelijk of een conflict?

Je kunt ook schade oplopen waarvoor een ander aansprakelijk is. Vaak is het allemaal meteen duidelijk en wordt de schade na een brief, mail of telefoontje betaald door de tegenpartij. Maar wat als het niet zo eenvoudig ligt en zelfs juridische stappen noodzakelijk zijn? Een advocaat inschakelen kost, zelfs met financiële hulp, al snel honderden euro's. Een rechtsbijstandverzekering biedt laagdrempelige toegang tot juridische hulp.
Het begint bij juridisch advies maar uiteindelijk vallen ook de kosten van een noodzakelijke juridische procdure onder deze verzekering.
In tegenstelling tot de AVP is een rechtsbijstandverzekering niet altijd een must maar afhankelijk van uw situatie kan het zeker een goed idee zijn. Onze adviseurs kunnen u helpen om de juiste keuze te maken.

Veelgestelde vragen

Mijn kind gaat op zichzelf wonen. Is er dekking op onze AVP?

Als je een gezinsdekking op de polis hebt zijn uitwonende kinderen normaal gesproken meeverzekerd als ze voor een studie uitwonend zijn. Wonen ze om een andere reden zelfstandig dan dienen ze zelf een een
verzekering af te sluiten.

Wanneer kan ik mijn particuliere polis beëindigen?

De meeste particuliere polissen kennen een eerste contractstermijn van 1 jaar. Na dat eerste jaar kan de verzekering dan dagelijks opgezegd worden, vaak met een opzegtermijn van 30
dagen.
Zowel
kortere als langere termijnen kunnen overigens voorkomen. In de polis + voorwaarden vindt u de regels voor uw polis.
» meer veelgestelde vragen.
Bezoekadres:
Patersplein 1
6351 EW Bocholtz

Postadres:
Postbus 20017
6350 AA Bocholtz

Telefoon: 045 - 568 81 00
Telefax : 045 - 568 81 01
E-mail: info@vdlinden.nl

bel ons direct